2013. szeptember 4., szerda

Kilences kanyar

Néha lenyűgöz a 9-es tábla sajátossága, ahogy egy-egy kőnek meg tud nőni a jelentősége és a szűk hely miatt nagyon hamar véres vége tud lenni egy játszmának. Most az OGS-en rekord mennyiségű játszmám fut, több, mint 100, amik között van 9-es tournament is, ez a játszma pedig egy fura tömegmészárlás lett...

Pedig nem úgy indult és azt hittem nem jön össze, mert olyan nyilvánvaló volt a vége felé, hogy el akarom venni a szemét, aztán még az is segített, hogy seki-be fordult a bal felső sarok.

A 43. lépésemig például azt hittem, ez kész, vesztettem, még a seki-t sem ismertem fel, aztán a 45-össel elkezdődött a leszámolás.

Tényleg fura ez a kilences tábla, érdekes párbajok tudnak lenni rajta, nem is harcok vagy csaták, hanem szinte max 3-4 személyes összecsapások. Ha írói akarok lenni, akkor itt az egyik fekete beette magát a sarokba és tartotta a kardját úgy, hogy nem fértek hozzá, a másik fekete pedig egy príma csellel sorban levágta fehér páncélját, mire az inkább megadta magát, mintsem hogy lefejezzék. :)

(;GM[1]FF[4]CA[UTF-8]AP[CGoban:3]ST[2]
RU[Japanese]SZ[9]KM[6.50]
GN[Baby_Lucifer's mini-tournament]PW[Fleam]PB[zhal]WR[24k]BR[18k]DT[2013-08-26,2013-09-03]CP[Creative Commons: Attribution-NonCommercial 3.0 Unported]GC[Game ID: 440767]EV[OGS Minitournament: Baby_Lucifer's mini-tournament]PC[Online Go.com: http://www.online-go.com]RE[B+Resign]
;B[fc]
;W[cg]
;B[dg]
;W[df]
;B[eg]
;W[ef]
;B[gg]
;W[gf]
;B[hg]
;W[dc]
;B[cd]
;W[dd]
;B[ce]
;W[cf]
;B[de]
;W[ee]
;B[cc]
;W[ed]
;B[cb]
;W[db]
;B[hf]
;W[ge]
;B[he]
;W[hd]
;B[hc]
;W[gc]
;B[id]
;W[gd]
;B[hb]
;W[gb]
;B[ha]
;W[ca]
;B[ba]
;W[be]
;B[bd]
;W[bb]
;B[da]
;W[af]
;B[ad]
;W[ab]
;B[ch]
;W[bh]
;B[dh]
;W[ci]
;B[bi]
;W[ai]
;B[di]
;W[ag]
;B[bi]
;W[ah]
;B[bf]
;W[bg]
;B[ae]
;W[ea]
;B[fa]
;W[ga]
;B[eb]
;W[fb]
;B[ea]
;W[ec]
;B[ca]
;C[Result: B+R
]N[RESULT])

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése