2011. március 8., kedd

Hiányzik

Volt már olyan, hogy hiányzott a spiritusz? Nekem most van. :)

Jó vicc, hogy pont verseny és sikerélmény után és kész a táblám is, minden együtt van, hogy fejlődjek, lendüljön a dolog és sorban játszom olyan partikat, ahol a jelek szerint egyáltalán semmilyen erőfeszítést nem teszek, hogy jobb legyek.

Mondjuk ez pont lehet a következménye is annak, hogy nem a lépésekre, hanem a körülöttük lévő dolgokra figyelek és nem csak a járék kérdései töltik ki a látóteret. Valószínűleg egészséges esetben ezek szükségszerű hullámok, ahogy nincs statikus helyzet, a figyelem, elkötelezettség szempontjából sem, hogy aztán önszabályozó módon - valszeg ez az önszabályozás a lényeg - újra meglépje saját magát az ember.

Azt hiszem az sem érvényes rám, hogy nincs szükség könyvekre, míg 1-2 dant el nem ér az ember. A könyvek inspirálnak, új gondolat-injekciók, emlékszem, mindig megmozgattak, mert ki tudtak emelni abból a gondolkodásmódból, ahol éppen a kiutat kerestem a fejlődéshez.

Hétvégén pedig lehet, hogy vizsgafelkészítő edzésnapra megyek Vácra és addig meg ki kell, hogy keressem a 7-8 kyu-s vizsgaanyagot, meg kell, hogy tanuljam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése