2011. július 13., szerda

Hangulat

Milyen hangulat van egy edzésen? Többször mondta Balázs, főleg fegyveres gyakorlatoknál, persze viccesen, de nyilván van alapja, hogy "csináld úgy, mintha egy szamurájfilmben lennél". Többször eszembe jutott, hogy egy régi, "éles" vívóiskolában mennyit gyakorolhattak, milyen hangulat lehetett ott, ahol harcra készültek - és hogy mennyire más ma.

Ma viszont nagyon jó volt a gyakorlás szempontjából, hogy valamennyire elkapott ez a hangulat, ami gyakorlatilag azt jelentette, hogy nem más kötötte le a figyelmemet, hanem a technika, pontosabban, hogy eljussak a célig. Lehet, idő kérdése csak, hogy ez összeálljon, felépüljön, hogy a cél legyen a fókuszban, a másik mozgásának irányítása, a "győzelem" elérése. Mint egy céltáblán, az legyen és maradjon középen, a többi pedig körülötte: a testrészek irányítása, az erőátvitel helye, a távolság tartása...

Meglepődtem rajta, milyen koncentrálttá vált ettől az egy óra, amit ott töltöttem, természetes állapot volt, nem olyan, amit kívülről néz az ember, vagy egyfolytában gondolkodik és erőlködik, hogy mit kéne csinálni. Gyanítom, hogy Józsi hangulata, természetessége és kellett hozzá. Ez persze nem jelenti azt, hogy jól álltam volna akár, csak hogy kezdem jól érezni magam. Ja, csak idő kérdése, ez igen nagy igazság... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése