2012. június 21., csütörtök

Játék

Formailag nem illik ide, de ide kívánkozik, mert annyira fontos nekem a játék kérdése a játékban, hogy ezt az "ikonikus fotót" iderakom, pedig a fotósblogban szoktam ilyen kedvenceket megosztani.

Érdemes elolvasni az angol szöveget is: kiemelik a legszebb dolgot az egészben, azt, hogy ez alapján nem lehet eldönteni, hogy Brazília vagy Anglia nyert-e a VB döntőn (abban az évben, amikor születtem). Egyébként Pelé-ék, 1-0-ra.

Egy katolikus pap mesélt egyébként arról, hogy amikor összehasonlították a világvallások magas rangú embereit, vezetőit, akkor sokkal több dolgot találtak a tanulmányt készítők, amiben hasonlítanak egymáshoz a más vallású vezetők, mint amennyiben a saját vallásukat gyakorlókhoz hasonlítanak. Vagyis nagyobb volt az eltérés a pápa és egy katolikus néni értékrendje/céljai között, mint a dalai láma és a pápa között. Részleteket nem tudok (milyen jellegű összehasonlítás volt), de ez a kép is ezt hozza: a csúcson levők valamiben másképp viszonyulnak ahhoz is, amiben a huligánok meg tudják ölni egymást. Mégha nem is ilyen egyszerű vagy egysíkú az élet...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése